måndag 22 oktober 2007

Minnesotas segersvit håller i sig

...unge Koivu växer som stjärna

Minnesota har öppnat säsongen väldigt imponerande, där Mikko Koivu hittills varit lagets absolut bästa spelare tillsammans med den finske målvakten Niklas Bäckström.

I natt avgjorde Koivu matchen mot Colorado med att göra 3-2 i slutet av den tredje perioden.

Laget har nu sju segrar på åtta matcher där man nu är poängmässigt bäst i hela NHL.

Minnesotas forwardstjärna Pavol Demitra skadade sig i matchen. Där det ännu är oklart om hur pass allvarlig skadan är.

Lyckat drag i Vancouver

Vancouver har haft en tung start på säsonongen. I nattens match mot Columbus satte man andremålvakten
Curtis Sandford på prov. Ett lyckat drag visade det sig efter seger med 4-1.

Sandford motade 35 skott och blev utnämd till matchens andra stjärna. I den andra perioden höll han Vancouver kvar i matchen då man förlorade skotten med överraskande 14-0.

Lagkapten Markus Näslund tog saken i egna händer och satte dit det viktiga 3-1 målet i den tredje perioden. Ett mål som knäckte hemmalaget Columbus.

Ryan Kesler fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i tom bur.
Målet var hans andra i matchen för kvällen.

Fredrik Norrena i Columbus var ombytt men spelade ej.