lördag 15 december 2007



Kovalainen till McLaren
...traditionen fortsätter

MOTOR McLaren bekräftade på fredagen att Heikki Kovalainen kommer att ratta en av stallets Formel 1-bilar nästa säsong. Därmed fortsätter den långa traditionen med finländska förare i ett av de största stallen i motorsportens finrum.

McLarens förarteam kommer därmed att bestå av Kovalainen och Lewis Hamilton.

Stallet rustar ungt inför framtiden, där den 22-årige britten Hamilton var en hårsmån ifrån att vinna VM-titeln den senaste säsongen. Stallet tror nu på ännu större framgång kommande säsong efter Kovalainens stallbyte. 

Reslutet att kontraktera Kovalainen innebär att spanjoren Pedro de la Rosa får fortsätta som reservförare, där också britten Gary Paffett finns till hands som testförare.

I deras fotspår

McLaren har tidigare haft tre finländska förare - Keke Rosberg, Mika Häkkinen och Kimi Räikkkönen. 26-årige Kovalainen sade att han var stolt över att få gå i deras fotspår.

- Min beslutsamhet att vinna har betytt allt för mig, och samma vilja finns i hela den här organisationen och jag är verkligen begeistrad över vår gemensamma framtid.

Några detaljer om kontraktet framkom inte. McLaren meddelade bara att det är flerårigt.

Kovalainen körde till sig en sjundeplats i VM-serien den gångna säsongen i Renault. Hans bästa placering under debutsäsongen blev en andraplats i Japans GP.

Klart sedan tidigare var också att Fernando Alonso går tillbaka till sitt gamla succéstall Renault där han vann bägge sina VM-titlar, 2005 och 2006. Alonso lämnade därmed McLaren efter bara en säsong i stallet. (j-w, svt.se)