måndag 9 mars 2009


Ovechkin sviker aldrig

NHL Ännu en gång efter en knackig inledning på säsongen, har Alexander Ovechkin gått upp i ledningen med 47 mål i jakten på Maurice Richard-statyetten.
Det är blott hans fjärde NHL-säsong och ryssen har etablerat sig som världens bästa. Det syns i skridskoåkning, skottet, poängkörden och inte minst i hans nyupptäckta ledaregenskaper på och utanför isen.
Washington är några nummer större i år jämfört med förra årets korta slutspels-sejour.
Vinner man bara de där riktigt jämna matcherna, så kan man mycket väl vara det lag som möter nummer 1 från väst i maj-juni.
Alla lag behöver en stor målskytt, och det har Capitals i Ovechkin. En kille som själv kan avgöra matcher är guld värd då slutspelet drar igång.
Bara att konstatera. Capitals är storleken större i år, och det kommer att bli mycket underhållande att se hur långt det räcker - om bara den ryska poängmaskinen håller sig frisk.
Noterbart: På tal om skada, så spelade Ovechkin mot Pittsburgh igår söndag, efter den lätta skadan han ådrog sig på en träning i onsdags förra veckan. Målet han gjorde i powerplay i matchen mot Pittsburgh var kanske ett av hans häftigare på säsongen. Capitals förlorade efter straffar med 4-3.