söndag 22 februari 2009


Lindström har hittat rätt i Phoenix

NHL Phoenix Coyotes tog sin andra raka seger i helgen. 6-3 borta mot Los Angeles visar att öken-gänget vägrar ge upp. Slutspelet är fortfarande inom räckhåll i mycket jämna Western conference.
- Det är många poäng att spela om fortfarande, säger assisterande tränaren Ulf Dahlén om striden kring strecket till hockeyexpressen.

En som verkligen har imponerat på mig är svensken Joakim Lindström.

Lindström var i matchen mot Los Angeles tillbaka i förstakedjan med Shane Doan och Steven Reinprecht. En assist blev det för svensken som blivit bättre och bättre sedan traden i slutet av förra året.

– Jocke passar bra där och då ska alla veta att det inte är superlätta gubbar att spela med. Men Jocke är smart, rör sig rätt på isen och har ett bra skott, som han gärna avlossar, menar Dahlén.

Lindström är en kvick och skridskoskicklig forward som gärna tar för sig i närkamperna. En rejäl bössa har han också, som han visat upp många gånger hittills under säsongen.

Hans poängstatistik är just nu hans bästa någonsin i NHL-karriären. 9 mål och 17 assists på 32 matcher visar att killen spelat till sig ett namn i nordamerika.