torsdag 1 november 2007



Anaheims succékedja spricker

I våras kunde ingen rå på dem. Nu väljer Anaheim Ducks coach Randy Carlyle att spräcka sin checking line med Samuel Påhlsson, Travis Moen och Rob Niedermayer.

Orsaken är den tunga period som de regerande Stanley Cup-mästarna går igenom just nu. Laget har bara fyra segrar på sin inledande 13 matcher och ligger trea från slutet i Western conference.

Under onsdagens träning spelade Moen med Ryan Getzlaf och Corey Perry i vad som kan beskrivas som en förstakedja. Rookien Drew Miller tog platsen intill Påhlsson och Niedermayer.

- Det är inget lätt beslut att ta, att ta isär den kedjan, säger Randy Carlyle till Los Angeles Times.

- Vi kommer att utforska alla möjligheter och det här en av dem. Om vi behåller den här uppställningen kan det vara för ett byte, två byten, tio byten. Eller resten av året.

Påhlsson, Moen och Niedermayer var prickfria i sitt defensiva arbete under Stanley Cup-slutspelet. Trion lyckades under Anaheims väg till titeln stoppa två av NHL:s mest fruktade kedjor: Henrik Zetterberg, Pavel Datsyuk och Tomas Holmström i Detroit samt Daniel Alfredsson, Jason Spezza och Dany Heatley i Ottawa.

Trion spelade ihop under hela förra säsongen. (hockeysverige.se)


Sportplanket kommenterar:
Anaheim har det verkligen tungt. Tredje sist i den västra konferensen och förluster mot lag man inte ska förlora mot. Stanley Cup-spöket visar sig från sin bästa sida. Ni minns väl Carolina som gick till final och som året därpå floppade rejält. Anaheim behöver förstärkning av spelarmaterial och självfötroende. Man ska på pappret och ute på isen vara ett av de bästa lagen, trots att Selänne och Niedermayer inte finns med. Bertuzzi har som många trodde floppat, där hans storhetstid tillsammans med Markus Näslund tyvärr är över.

Ducks center Andy McDonald saknar Selänne, vilket märks - där inte mycket fungerar för den kortväxte centern.

I år har Anaheim en bra fungerande kedja. Förra säsongen hade man fyra.