onsdag 21 november 2007



Nummelin till Lugano?

ISHOCKEY Spelskicklige Petteri Nummelin tillhör inte till Minnesotacoachen Jacques Lemaires favoriter. En återkomst till ett Europeiskt lag kanske redan blir aktuellt den här säsongen, uppger källor i NHL.

Att den 35-årige finländaren Petteri Nummelin inte varit någon prioriterad pjäs, hos den defensivt inriktade coachen Lemaire - har det spekulerats mycket i av media och andra.

Stundtals har Nummelin fått sitta på läktaren och i de senaste matcherna har han tvingats spela ytterforward. Han har också under hösten fått kritik i lokalmedia för sin brist på fysiskt spel.

Nu ska dock Petteri Nummelin ha börjat tröttna på behandlingen i Minnesota, och enligt schweizska Corriere del Ticino ska Lugano ha börjat tala med Nummelin om en återkomst till den schweiziska klubben.

Men nu dementerar Minnesota Wild kraftigt de uppgifterna.
- Det handlar om en schweizisk klubbs försök att lätta på trycket, säger Minnesotas assisterande general manager Tom Lynne till hockeysverige.se.

- Jag har hört det här ryktet i olika former sedan i augusti och jag tror det handlar om ett schweiziskt lag (Lugano), som vill få fansen att tro att han ska dit, för att sälja mer biljetter och lätta på trycket från fansen, fortsätter han.  

- Jag har pratat direkt med Petteri om det här och han är glad över att få spela här. Han är inte bara ointresserad av att återvända till Europa, utan vill fortsätta bidra tilll en minnesvärd säsong här i Minnesota och jobba för att uppnå sin dröm om att vinna Stanley Cup, fortsatte han.

En poäng per match

I Lugano gjorde han över en poäng per match i fyra raka säsonger och blev mästare två gånger, och i landslaget har han alltid visat värdsklass.

Finländarens kontrakt med Minnesota betalar honom en miljon dollar per säsong i klubben, där han lär stanna ett tag framöver. (j-w)