onsdag 26 mars 2008

Kapten Alfredsson nådde 40-gränsen

NHL Trots en skadedrabbad säsong har Daniel Alfredsson hållit en jämn nivå, i ett ojämnt Ottawa Senators. I natt såg den 35-årige lagkaptenen till att föra sitt lag till en 6-3-seger över Buffalo Sabres.

Ottawa låg under med 2-3 i tredje perioden när Alfredsson på egen hand vände matchen. Inom loppet av drygt fyra minuter gjorde han 3-3, spelade fram till Anton Volchenkovs 4-3 och satte sedan själv 5-3.

Alfredsson har nu gjort 40 mål den här säsongen då fem matcher återstår innan slutspelet kör igång. Detta var andra gången i karriären han passerade 40-målsgränsen. Säsongen 2005/06 svarade han för 43 mål, ett rekord han nu är sugen på att slå.

– Ja, det ska gå. Men mest stolt är jag över att nu ha gjort 40 mål mer än en gång under min NHL-karriär, sade Alfredsson till Sport-Expressen direkt efter matchen.

Alfredsson har hittills samlat ihop 87 poäng (40+47), på 66 matcher den här säsongen.