torsdag 13 mars 2008


Paetch knockades av Laraque
...bars ut på bår i mötet mot Pittsburgh

NHL Buffalos försvarare Nathan Paetch knockades av Pittsburghs Georges Laraque, och bars ut på bår i matchen mellan Buffalo och Pittsburgh natten till torsdagen. 

- Ett fegt påhopp, säger Buffalos coach Lindy Ruff om Laraques tilltag till AP.

Det var i början av den andra perioden som en Paetsch slogs medvetslös, då han föll ihop efter en armbåge från forwarden Laraque. Ett par minuter låg han kvar på isen, där det för en stund såg riktigt allvarligt ut.

Georges Laraque fick matchstraff, och coach Lindy Ruff sparade inte på orden efter matchen, där han hoppades på en avstängning. 

- Det var ett fegt påhopp. Hur skulle det inte vara en avstängning, att få en armbåge på hakan och bli knockad? Någon måste förklara för mig hur det inte skulle kunna vara det, säger han. 

Buffalo, som redan saknar flera ordinarie backar och som tradat bort klippan Brian Campbell till San Jose, får det inte lättara nu då Paetch troligtvis blir borta några matcher. En hjärnskakning befararas. Hur länge han blir borta är ännu oklart. 

Buffalos hopp om slutspel har minskat drastiskt den senaste tiden, och skadelistan blir allt längre. Buffalo ligger på 9:e plats i den östra konferensen och har fyra poäng upp Philadelphia på åttondeplatsen.