fredag 28 mars 2008


Ruutu bäst i Crosbys comeback

NHL
Sidney Crosby gjorde i natt comeback efter sin utdragna fotledsskada. Men det var Jarkko Ruutu som stal rubrikerna. Pittsburgh Penguins energiske finländare svarade för ett mål och två assist när New York Islanders besegrades med 3-1.

- Vissa kvällar är det någon du inte förväntar dig som gör det. I kväll var jag den killen. Du spelar runt 400 matcher och får tre poäng för första gången, sade Ruutu till AP.

Evgeni Malkin öppnade målskyttet med sitt 45:e mål för säsongen. Detta framspelad av Ruutu och Georges Laraque. Jarkko Ruutu satte sedan det matchvinnande 2-1-målet i numerärt underläge i andra perioden. Tidigt i tredje spelade han fram Laraque till 3-1, den forne AIK:arens blott fjärde mål för säsongen.

Sidney Crosby lämnade isen utan poäng, men var väldigt positiv över att fotleden inte spökade.

- Den känns väldigt mycket bättre. Min tajming är inte den bästa, men fotleden känns okej. Den kommer inte att vara ett problem framöver, sade Crosby.

I Penguins kasse svarade Marc-André Fleury åter igen för en stark insats. 23-åringen har nu vunnit åtta av sina nio starter sedan han återvände till spel, efter att ha missat närmare två månaders spel med en skada liknande den som hållit Crosby borta från spel.

Penguins toppar Atlantic division sex poäng före New Jersey Devils, som föll mot New York Rangers i natt. Laget har även ledningen i Eastern conference med fyra matcher kvar att spela. Dock har tvåan Montréal Canadiens bara en poäng mindre och en match mindre spelad.