fredag 28 mars 2008


Torontos chanser till slutspel borta

NHL Lagkaptenen Mats Sundin hade en assist i comebacken. Det räckte inte. Toronto Maple Leafs föll med 2-4 mot Boston Bruins natten till fredagen. Därmed missar klubben slutspel för tredje året i rad.

Trots en ordentlig uppryckning under den sista månaden av NHL-säsongen, får klubben alltså åter finna sig i att ta tidig semester. Det ojämna spelet under säsongens gång har slutligen tagit ut sin rätt.

Nu är frågan vad som kommer att ske med Leafs i framtiden. Temporäre general managern Cliff Fletcher försökte spränga lagbygget vid trading deadline, men förhindrades av diverse no trade-klausuler som hade delats ut till lagets stjärnspelare.

- Jag ser en hel del saker vi kan bygga vidare på inför framtiden. Vi är övertygade om att vi kan ta det här laget till nästa nivå. Men ingenting händer snabbt. Det finns inga mirakelkurer, sade Cliff Fletcher till AP.

Om Mats Sundin finns i framtidsplanerna bestämmer han själv. Den 37-årige kaptenen har varit Maple Leafs trogen sedan 1994. Han har dock inte avslöjat om han avser fortsätta karriären eller inte.

Ett stort frågetecken finns också kring coachen Paul Maurice. Han har haft två säsonger på sig att försöka ta Leafs till slutspel - utan att lyckas.