torsdag 13 november 2008

Dallas näst sist i Western conference
...och näst sist i Pacific division. Vad har hänt sedan förra säsongen?

NHL Såg matchen mot Los Angeles i tisdags, och blev förundrad. Jag saknade de där riktigt stora smällarna i sargkanterna, först på pucken-lägena och den mäktiga intensitetet, Dallas hade våras då man slog ut Ducks i den först slutspelsomgången.

Med kedjekombinationer som dessa:
1:a Jere Lehtinen-Mike Ribeiro-Brenden Morrow.
2:a Loui Eriksson-Brad Richards-Steve Ott.
3:e Mark Parrish-Mike Modano-Fabian Brunnström.
4.e Krystofer Barch-Toby Petersen-Sean Avery.

...så förstår jag inte att Dallas kan ligga där de ligger i tabellen.

Backsidan är inte den heller fy skam. Sergej Zubov, Stephane Robidas, Nicklas Grossman, Matt Niskanen, Philippe Boucher och Trevor Daley.

Marty Turco i Dallas-kassen ser lite rostig ut, och visar inte samma vilja som förra säsongen. Vad detta och det övriga i Stars beror på finns det egentligen inte några svar på, enligt hockeyjournalister i Nordamerika.

Dallas har slarvigt spel och man jobbar inte lika hårt som förut. Det är två av huvudorsakerna enligt mig. Om man kommer upp i samma fysiska spelstil som Detroit, Ducks och San Jose har just nu, kan poängen snabbt börja trilla in. 5-7-3 och 13 poäng i Western conference bevisar att motståndet är svårast tänkbara. I väst gäller det som många gånger tidigare sagt, att hålla en hög lägstanivå.

Jag vill se:
* Tuffare spel från hockeymiljonärerna i Dallas
* Mer skärpa i anfallen
* Samt en en Turco i storform
...Turco som inte visat klass får snart kanske lämna över ansvaret åt andramålisen och Schweizaren Tobias Stephan, som enligt mig är bättre än en andremålvakt.