söndag 30 november 2008


"Toronto har inte profilen han letar"

NHL Ducks gamle general manager Brian Burke som nu gått till Toronto för samma uppgift - tror sig vara säker på att Mats Sundin inte kommer att välja Toronto, ifall han bestämmer sig för fortsatt spel.

Burke tror inte att Toronto har den profilen han nu letar efter.

Toronto har fått ett starkt ansikte i Burke, men trots det tror jag vi ser Mats Sundin i något av topplagen efter jul- och nyårshelgen.

Framgångarna är många hos Burke och hans känsla för spelarfrågor och hur man tar hand om spelare, har alltid varit enastående enligt mig.

Burke har varit i kontakt med Sundin – som fortfarande avvaktar kring sin framtid. Burke menar att om det blir spel i NHL för Sundin, så blir det i ett lag har stora chanser att vinna Stanley Cup.

Burke upplevde liknande situationer i AnaheimTeemu Selänne och Scott Niedermayer ställde sig tveksamma till en fortsättning.
Sundin har fått mycket kritik för att han inte bestämmer sig. Jag håller inte med om det. Jag har hellre en kille i laget som vet exakt vad han vill till skillnad från de som bara hämtar ut sin lön, sade Burke enligt AP.

Ducks ett alternativ?

Ducks kan vara ett alternativ, för att fylla luckan av en till skicklig offensiv center. Brenden Morrison har inte gett betalt för lönen i Ducks-tröjan, och jag tror han kan ryka redan innan januari.

Just Ducks behöver en till tung stor center med tanke på att alla lag i Pacific division har tunga centrar att möta, i de ack så viktiga matcherna mellan divisionskonkurrenterna.

- Phoenix med Olli Jokinen och Peter Mueller
- Sharks med Joe Thornton och Patrick Marleau
- Dallas med Mike Ribeiro, Mike Modano och Brad Richards
- Los Angeles med Michal Handzus och Jarret Stoll
- Ducks har Ryan Getzlaf...

Ducks ska vara i slutspel i vår och de saknar en skicklig center till andrakedjan. Det enda som kan sätta käppar i hjulen där - handlar bara om ekonomiska aspekter. Men med ett kort halvårskontrakt som kan få in Sundin rätt billigt i Ducks - så kanske en av mina önskningar kan bli verklighet.

Andra alternativ kanske skulle vara Dallas, som fått sin kapten Brenden Morrow skadad. Men varför skulle Sundin vilja gå till ett av bottenlagen - fast vem vet var i tabellen Dallas ligger i januari-februari?

Mats Sundin har i alla fall många klubbar att välja mellan. Ett bra val kommer han att göra - det är jag säker på.

Mats Sundin styrketränar och glassar fortfarande runt i det soliga Kalifornien - med hockeyfolkets hopp om att han ska fortsätta göra - det han är bäst på.