lördag 22 november 2008


Lyxproblem i Capitals

I våras stod den svenske veterancentern Michael Nylander vid sidan, då Washington fixade en plats i slutspelet. I år kanske han får göra detsamma - fast då i ett annat lag.

Rykten på en trade har skapats de närmaste två veckorna, då Nylander suttit på läktaren - petad, och då han får minimalt med istid i det just nu stjärnspäckade Washington Capitals.
Man kan säga att Nylander känns överflödig, i ett gäng med Alexander Ovechkin, Nicklas Bäckström, Alexander Semin, Sergei Fedorov med flera.

De självklara offensiva stjärnorna har gett Nylander en biroll, men det är väl där han brukar spela som bäst - Nylander som alltid stått i skuggan av de största.

Trots att Semin och Fedorov går skadade, så har svensken fått sparsamt med speltid i de senaste matcherna. 13 minuter i snitt.
Chicago intresserade
Personligen har alltid Nylander varit en av mina absoluta favoritspelare. Lugnet själv som han är har gång på gång visat hur underskattad han är i världens bästa liga. Hoppas att fallet är detsamma denna gång.

Coach Bruce Bodreu hittar säkert ett sätt att utnyttja "lyxproblemet" (för många bra anfallare i laget), på ett bra sätt.

Lite sanning finns det dock i trade-ryktena. Enligt Chicago Sun-Times, ska Blackhawks vara intresserade av en veterancenter för att bygga upp sitt unga lag med mer rutin. Där Nylanders namn finns på Hawks önskelista.

Nylander får 5,5 miljoner dollar den här säsongen, samma summa nästa säsong och ytterligare tre miljoner 2010/11 i Capitals. Nylander skulle i alla fall inte gå lottlös om en trade skulle äga rum, då han i så fall helt själv skulle få välja klubbadress och få förhandla om den nya lönen. Det enligt hans no-trade klausul.
Poängskörden för Nylander ligger just nu på 2+10 efter 18 spelade matcher.

--------------------------------------------------------
På tal om något helt annat. KHL och Niko Kapanen som fördes ut på bår och till sjukhus, efter en brutal tackling tidigare i veckan.
Läget där visade sig vara bättre än man trodde. Kapanen kom undan med en lindrig hjärnskakning och är tillbaka i spel redan i december.
Här följer en av Kapanens godbitar från tiden i Phoenix.