lördag 29 november 2008

Reserverna visar klass

NHL Martin Brodeur är skadad och hans back-up Kevin Weekes har skött uppgiften mycket godkänt. Det är inget snack om att reserverna i NHL just nu visar att de också håller måttet.

Robert Luongo, Marc-Andre Fleury och Kari Lehtonen går också de skadade.

Jean-Sebastien Giguere är "tjänstledig" av personliga skäl, och reserven samt Schweizaren Jonas Hiller börjar snart fylla upp tomrummet Ilya Bryzgalov lämnade efter sig i Ducks.

Bryzgalovs nya lag Phoenix har fått mycket hjälp av Mikael Tellqvist, som storspelar varje gång han får chansen. Gretzky kan vara nöjd med målvaktsuppsättning, fast mindre nöjd med de inspelade poängen, och att nyligen fått Olli Jokinen uppsatt på skadelistan.

Fast med all rätt så dominerar vissa fortfarande försteposten i sina lag. Jevgeni Nabokov, Henrik Lundqvist, Niklas Bäckström är bara några namn att nämna.

Bostons Tim Thomas och Washingtons Jose Theodore visar också de att deras lag kommer att vara slutspel senare i vår. Theodore nollade här om natten sitt gamla lag Montreal, med all rätt eftersom Montreal inte var nöjda med hans tjänster och anklagade honom för att vara "omotiverad till uppgiften".

I Chicago råder ingen brist på målvakter, där kanske NHL:s mest underskattade målvaktsuppsättning regerar. I Christobal Huet och Nikolai Khabibulin har man två förstemålvakter. Antti Niemi den unge finländaren, kanske också snart får chansen i Chicago-tröjan, en Toskala-typ som är påväg uppåt i hierarkin.