söndag 7 december 2008


Boston ÄR påväg tillbaka

NHL Boston Bruins var inte uträknade inför säsongen. Men inte heller tippat som ett lag bland toppkandidaterna.

Då Joe Thornton befann sig i Bruins före NHL-lockouten - var man ett fruktat lag att möta. Sedan dess har det sett annorlunda ut.

Förra året tog man sig dock till slutspel och gjorde det visserligen klart godkänt. Men man mötte ett hungrigt Montreal, och den korta slutspelssagan 2008 var skriven.

Storformen känns inte långt borta - från åren då Boston var ett av de mest respekterade NHL-lagen i ligan. Laget har hittat kemin och spelet – i så väl anfallsväg samt försvaret.

Tim Thomas i målet har visat han han fortfarande kan. Lagkaptenen Marc Savard är i år det som Joe Thornton var för laget säsongen 2003-04.

Drömspelare

Unga forwards i Milan Lucic, Blake Wheeler och David Krejci visar enorm vinnarskalle. Wheeler som var Bostons absolut bästa forward under försäsongen tidigare i höstas – visar nu att det inte bara var en tillfällighet.

Svensken Per-Johan Axelsson är varje coachs drömspelare – då han lirar ett offensivt försvarsspel på sin position som forward.

Det är bara att tillägga. Boston har hittat något igen - i USA:s smartaste stad.


Wickholms favoritprofiler i Boston:

* Blake Wheeler, 22
- Stor och tung powerforward som ordagrant tagit NHL med storm. Han ligger inte i toppen av poängligorna, men han har åtminstone hunnit bli en respekterad NHL-spelare – både bland fans och i media.

* Phil Kessel, 21
- Killen som ännu inte riktig slagit igenom. Hans 37 poäng på 82 matcher förra säsongen kommer i år att ryka. Han ställer alltid upp för det amerikanska landslaget, och är en otroligt skicklig puckförare samt passningsspelare.

* Dennis Wideman, 25
- Den kanadensiske lille härföraren i Bostons försvar, kommer att ha en nyckelroll då laget inleder slutspelet senare i vår. Har ett otroligt bra skott - som han avlossar alltför sällan. Poängbäst just nu i Boston bland backarna med sina 14 poäng.