fredag 19 december 2008


Sundin valde det ingen trodde

NHL Mats Sundin till Vancouver var det inte många som trodde. Men efter lite funderingar så känns valet helt rätt i slutändan.

Det heta alternativet New York Rangers nobbades och den nu snart matchklara Sundin ansluter till sin nya klubb den 27:e december.

En Sundin i Rangers skulle ha känts överflödigt, lite som Michael Nylander i Washington. I New York hade man tvingats flytta på den kemin i laget man byggt upp sedan säsongstarten, och försökt placera Sundin på en plats där alla vill se honom.

I Vancouver kommer han kunna bidra med något helt annat. Laget har gått bra i år, trots att man spelat utan sin förstemålvakt Roberto Luongo en längre tid. Med en Sundin i gänget kan ett slutspel äntligen finnas med i beräkningarna på allvar.

– Jag är verkligen upprymd att få komma till Canucks. Så fort jag tog beslutet att spela vidare för ett par veckor sedan, såg jag möjligheterna i Vancouver som det alternativ som passade mig bäst”, sade Mats Sundin i ett pressmedelande vid presskonferensen i Vancouver.

– Han är en kille som snittar en poäng per match och har varit kapten i en stor hockeymarknad. Han bör vara en fantastisk värvning till vårt lag. Det är med stor förväntan du plockar in en spelare med sådana kvalitéer till din grupp, sade Vancouvers general manager Mike Gillis.

20 miljoner

I Vancouver blir några lönetaksfrågor heller inte några problem, då klubben fortfarande hade erbjudandet kvar om 20 miljoner dollar per säsong för Sundin. Rum fanns det både för svensken och för affärer.

Sundin skrev på för ett år och får nu dryga 5 miljoner dollar - som också blir hans 18:e NHL-säsong.

Enligt rapporterna är Sundin i bra form efter att han på egen maskin genomgått ett tufft träningsprogram med sin personliga tränare i Los Angeles.

Vancouver Canucks spelar sin första match efter juluppehållet mot Ottawa Senators - hemma i GM Place söndagen den 28 december.

Den hockeytokiga staden Vancouver har äntligen fått en stjärna att hylla igen.