tisdag 16 december 2008


Selänne kritisk till finska medier

NHL Teemu Selänne har nu i efterhand kommenterat på de finländska mediernas sätt att hantera, "den finska svaga insatsen" under hockey-VM i Kanada 2008.

Han menade att man gick till allt för stor attack på det finländska landslaget, och att man hade för höga förväntningar på laget.

Något jag skrev i våras var att Finland ska vara mer än nöjda med insatsen i turneringen. Med tanke på den halvsvaga backsidan man hade, kunde man inte ha förväntat sig mer än en bronsmedalj. Dessutom slog man Sverige i matchen om tredjepris - det svenska laget som inte alls var dåligt under turneringens gång.

Selänne klargör vidare att han nu inte heller kommer att ställa upp i VM-turneringen nästa vår i Schweiz.
- Jag kommer att koncentrera mig på NHL helt och hållet, säger han i en intervju med YLE-sporten.

Ett beslut som kväver alla funderingar på om Selänne kommer till VM.

Men å andra sidan spelar detta egentligen ingen roll, då Ducks säkerligen spelar slutspel i år. Plus att NHL började en vecka senare den här säsongen, samt att hockey-VM drar igång något tidigare än vanligt.

Det betyder att de lag som slås ut i den första omgången av NHL-slutspelet, knappt kommer att hinna släppa spelare till grundomgångarna i VM. Detta gör läget lite knepigare för många NHL-spelare, då det finns begränsningar om hur många spelare man får ta in i laget under en pågående turnering.
Tror Selänne helst vill delta i en VM-turnering från dag ett till sista matchen - och inte göra en "Sundinförstärkning", då att komma in sent och röra om i laget.