söndag 28 december 2008


Skadeproblem inför det nya året

NHL Columbus Derick Brassard låg delad etta i rookiepoängligan med 25 poäng (10+15) på 31 matcher, innan skadan kom farande. Dessutom ligger han fortfarande tvåa i den interna poängligan i Columbus efter Rick Nash.

Brassards axel är nu helt trasig och han tvingas därmed vila restan av säsongen - ja ni hörde, resten av säsongen.

Han var på god väg att bli gjuten som en av kandidaterna till Calder Trophy. (ligans bäste försteårsspelare)

- Det är tråkigt för honom, säger Blue Jackets GM Scott Howson till espn.com i en intervju.

- Han höll på att ta för sig mer och mer, och höll på att skapa en ledarroll i laget. Vilket är positivt för de yngre i klubben, fortsätter han.

I Brassards frånvaro tror jag amerikanen R.J Umberger verkligen få ta ett ännu större ansvar som förstecenter i laget (10+9 såhär långt efter 35 matcher).

Ett gott tecken är i alla fall att den unge kanadensaren Andrew Murray utvecklas mer och mer i sin centerroll.

Columbus har fortfarande chans att ta sig till slutspelet - men om det ska hända behöver hela laget lägga i en eller två växlar till.

----------------------------------

I St. Louis har man det tungt på skadelistan. Paul Kariya, Andy McDonald, Eric Brewer, Erik Johnson går skadade och är lagets nyckelspelare.

Paul Kariya började träna igen i veckan, men fick kliva av isen redan tio minuter in i första ispasset.

Han har inte spelat sedan den 5:e november, då han fick en tackling i ryggen och slet sönder en muskel mellan höften och låret i matchen mot Anaheim.

En röntgen på fredagen visade att skadan var mer omfattande än vad man först trott. Därför tvingas Paul Kariya nu till en operation, och det är väldigt osäkert om och när han kommer tillbaka den här säsongen.