onsdag 15 april 2009


SLUTSPELET KAN BÖRJA
Inatt spelas de fyra första matchserierna
Kampen om bucklan kan börja! Natten mot torsdag går åtta lag in jakten på Stanley Cup, då sex lag från Eastern conference och två lag från Western, inleder sina första matcher i årets slutspel.
Heta möten är att vänta, och skrällar kommer att komma - var så säkra!


Här följer mitt tips för varje matchserie:

2. Washington – 7. N Y Rangers
(Mitt tips: Washington vidare med 4-1 i matcher)
I Rangers kommer mycket att hänga på Henrik Lundqvist. Målskyttet måste lossna för New York-laget om man vill nå längre än första rundan i årets slutspel.
Washington har en stor bredd i både anfallet och försvaret. Jose Theodore i målet har varit otroligt bra den gångna säsongen, men är inte en lika bra målvakt som Lundqvist. Trots snacket om målvakter så har Capitals matchvinnarna, målskyttarna och backarna som är bäst när det gäller.
Om inte Alexander Ovechkin, Nicklas Bäckström, Mike Green och co. fixar detta, kommer det att börja rulla huvuden i Capitals redan i april.
3. New Jersey – 6. Carolina
(Mitt tips: Carolina vidare med 4-1 i matcher)
Jag säger det direkt. Carolina till Stanley Cup-final i år!!
Med en bred trupp, med tre kedjor som kan göra mål, samt en som kan försvara. Plus en offensiv backbesättning som också är experter på de defensiva bitarna - så känns Carolina ruggigt starka ut inför slutspelet.
För att inte glömma Cam Ward i målet, som varit med förr och vet hur det är att spela slutspel och vara bäst när det gäller.
New Jersey får se sig själva utslagna tidigt i år. Om nu inte lagets stjärnspelare med Zach Parise och Patrik Elias med flera i spetsen vill något annat?
Eric Staal kan bli Carolinas matchvinnare som tar laget vidare långt i slutspelet.

4. Pittsburgh – 5. Philadelphia
(Mitt tips: Pittsburgh vidare med 4-2 i matcher)
Ett coachbyte betyder mycket för varje lag. I Pittsburgh betydde det slutspel och nytt blod i nya samt gamla spelare.
Jag tror dock Flyers inte ska räknas på bort över huvud taget. I år är man hungriga och man vill gå långt. Man har två förstemålvakter i Martin Biron och Antero Niitymäki som ska axla ansvaret. Man har Jeff Carter, Mike Richards och Kimmo Timonen.
Vilka Pittsburghs stjärnspelare är behöver vi knappast nämna. Evgeni Malkin och co. kommer med största sannolikhet göra matchserien än mer högintressant.
Men intressant blir absolut att se Chris Kunitz i ett slutspel med en ny klubb, samt vad Bill Guerin kan tillföra med sin rutin.
Flyers är dock väldigt ojämna, och jag tror man faller på att man själv kommer att svikta i två-tre matcher - vilket kommer att resultera i utslagning.

3. Vancouver– 6. St. Louis
(Mitt tips: Vancouver vidare med 4-1 i matcher)
Vancouver Canucks har något stort på gång. Bredden på både back- och forwardssidan är imponerande och i Roberto Luongo har de ligans kanske bästa målvakt för tillfället.
Framför allt har laget karaktärerna – exempelvis Alex Burrows och Ryan Kesler – som är som byggda för slutspelshockey. Det ger dem övertaget. St. Louis har redan svarat för sin bragd genom att över huvud taget ta sig till slutspel. Här kommer det att ta stopp.