torsdag 21 februari 2008


Heta rykten inför årets deadline
...lämnar Sundin Toronto? - Knappast...

NHL Deadline för övergångar närmar sig med stormsteg. Pengarna har börjat röra på sig i klubbarna och många spelare är nyfikna och förväntansfulla inför vad som komma skall.

Deadline är klockan 15.00 på den amerikanska östkusten nästa tisdag.

Här har vi några spelare som det ryktas och pratas extra mycket om i just nu:

* Mats Sundin, Toronto

- Får Torontos inhyrde klubbdirektör, Cliff Fletcher, något jättebud på Mats Sundin som kan få lagkaptenen att röra på sig, och därmed ge upp sin klausul om "no-trade"? Men allt är i Sundins händer. Han behöver inte sträcka ut en hjälpande hand till klubben han älskar om han inte känner för det.

Tänkbara intressenter:
De flesta lagen med slutspelsambitioner, men framför allt Detroit Red Wings, Vancouver Canucks, Dallas Stars och Boston Bruins.


* Marian Hossa, Atlanta

- Säljer Atlanta Marian Hossa, som ännu inte accepterat de kontraktsförslag som Thrashers presenterat för honom, där en förläning av det nuvarande kontraktet har erbjudits?

Tänkbara intressenter:
New York Rangers, Detroit Red Wings, Dallas Stars, Anaheim Ducks, Montréal Canadiens och San José Sharks.


* Olli Jokinen, Florida

- Blir Olli Jokinen kvar i Florida? Jokinen har själv sagt att han vill vinna Stanley Cup redan i år. Men då skulle det knappast bli Florida.

Tänkbara intressenter: Tampa Bay, Anaheim Ducks, Washington Capitals.


* Brian Campbell, Buffalo

- Lyckas Buffalo rädda kvar backklippan Brian Campbell, som kräver stora pengar för att skriva på ett nytt flerårskontrakt?

Tänkbara intressenter:
Chicago Blackhawks, New Jersey Devils, San José Sharks, Dallas Stars och New York Rangers.


(Ny klubbadress för Campbell?)

* Vaclav Prospal, Tampa Bay

- Ingen går säker i Tampa. En som med all säkerhet kommer att lämna klubben är tjecken Vaclav Prospal. 33-åringen blir unrestricted free agent i sommar, och lär inte erbjudas någon förlängning på grund av sitt tilltagna löneanspråk. Prospal blir med all säkerhet den förste som lämnar Tampa. Sedan återstår det att se om någon av ”de tre stora” – Vincent Lecavalier, Brad Richards eller Martin St. Louis – går samma öde till mötes.

Tänkbara intressenter:
Anaheim Ducks, Columbus Blue Jackets och Detroit Red Wings.


* Alex Tanguay, Calgary

- Efter en stark första säsong i Calgary har Alex Tanguay i år inte levt upp till Mike Keenans förväntningar. Calgary ska vara på jakt efter något mer robust, vilket gör att Tanguay kan hänga löst.

Tänkbara intressenter:
Florida Panthers och Montréal Canadiens.


(Blir Tanguay tvungen att lämna Flames?)

* Sergei Fedorov, Columbus

- Trots sina 38 år finns det fortfarande ett ganska påtagligt intresse för Sergei Fedorovs tjänster. Ryssen är visserligen långt ifrån den spelare han en gång var, men hans solida tvåvägsspel gör honom till en bra komplementspelare för en klubb som behöver bredda sig på centersidan.

Tänkbara intressenter: Detroit Red Wings och Ottawa Senators.


* Michael Ryder, Montreal


- Succélaget Montréal har inte haft många fläckar på lakanet den här säsongen. Michael Ryder (nio mål hittills) har dock underpresterat och är en spelare som klubbledningen inte har något emot att göra sig av med. 27-åringen blir dessutom unrestricted free agent efter säsongen, vilket gör att en trade i nuläget skulle framstå som logisk.

Tänkbara intressenter: Calgary Flames, Edmonton Oilers och New Jersey Devils.


* Ray Emery, Ottawa

- Det är inte många målvaktsnamn som cirkulerat i fåran av traderykten ännu så länge. Ray Emery kan dock räknas dit efter den senaste säsongens alla incidenter och rubriker. Det råder ingen tvekan om att 25-åringen är en bra målvakt, dock behöver han antagligen ett miljöombyte för att åter kunna bevisa det.

Tänkbara intressenter: Tampa Bay Lightning och Los Angeles Kings.


* Patrick Marleau, San Jose

- Lagkapten Marleau var hårt kritiserad redan efter slutspelet i fjol. Kritiken har inte mildrats av hans mediokra spel den här säsongen. Tio mål på 55 matcher indikerar att en övergång skulle gagna både San Jose och spelaren själv.

Tänkbara intressenter: Florida Panthers, Montréal Canadiens, Boston Bruins, Calgary Flames, Washington Capitals och Carolina Hurricanes.


* Rob Blake, Los Angeles

- Rob Blake har kört Mats Sundin-taktiken och hela tiden hävdat att han inte vill lämna L.A. Frågan är dock om inte den 38-årige veteranen kan tänka sig att stryka sin no trade-klausul om rätt klubb vill ha honom.

Tänkbara intressenter:
Detroit Red Wings, San José Sharks, New York Rangers, Ottawa Senators och Vancouver Canucks.


Många frågor kommer att besvaras under den kommande veckan.

Här har ni listan som uppdateras varje dag, på de senaste övergångarna och vilka som blivit uppkallade från farmarlagen:

http://www.tsn.ca/nhl/transactions