onsdag 6 februari 2008



Måltorkan över för Ducks
...en assist för Selänne i come-backen

ISHOCKEY Efter sex raka förluster fick de regerande Stanley Cup-mästarna Anaheim Ducks andrum, efter nattens 3-0 seger mot borta mot New York Islanders. Teemu Selänne gjorde comeback i Nassau Coliseum, och stod för ett hårt arbete matchen igenom och gav en rejäl injektion åt laget. 
- Selänne snappar upp puckarna som bara en storstjärna kan göra, och lyckas skapa lägen ur ingenting, beskrev hockeykommentatorerna under matchen.

Selänne fixade en passningspoäng på Scott Niedermayers 1-0-mål i början av den andra perioden. Målet var Ducks första på 177 minuter och 56 sekunder.

- Förr eller senare skulle det vända. Alla har varit medvetna om att vi inte gjort mål på ett tag. Att vi lyckades sätta en puck gjorde att en hel del av spänningarna släppte. Efter det var det bara att spela ut, säger Niedermayer till AP.

Todd Marchant och Doug Weight gjorde också mål för Anaheim, som härnäst beger sig till Washington för att besöka president George W. Bush i Vita huset.

- Det ska bli spännande. Jag har varit där ett par gånger tidigare, men aldrig samtidigt som presidenten, säger Teemu Selänne på Anaheims hemsida. (jw)