onsdag 13 februari 2008



Skön hat-trick för Vanek
...som hittills varit årets flopp i NHL

NHL Många experter har utsett den 24-årige österrikaren Thomas Vanek till årets flopp i NHL. I natt gav måltjuven svar på tal. Med ett hattrick gav han sitt lag segern mot Ottawa Senators.

- Fantastiskt, jag är glad för hans skull, säger målvakten Ryan Miller efter 5-1-segern.

Ett Ottawa som startspelade med sina nyförvärv Cory Stillman och Mike Commodore. Bägge gjorde sina sämsta insatser hittills för säsongen, där det nog kan ta ett tag innan de kommer in i Ottawas spelstil. Får Stillman kemin att stämma med centern Mike Fischer, kan Ottawa få en av NHL:s mest fruktade andrakedja.

Thomas Vanek sköt 43 mål för Buffalo förra säsongen och var stekhet på marknaden när han inför säsongen blev restricted free agent. I ett försök att värva måltjuven erbjöd Edmonton Oilers honom ett så kallat offer sheet, ett sjuårskontrakt värt 50 miljoner dollar som Buffalo Sabres tvingades matcha.

Repliken blev av att Vanek, med en årslön på tio miljoner dollar i år gick in i årets säsong som en av NHL:s bäst betalda spelare. En press han inte klarat av.

Motgång till framgång?

Många vet att han är en bra spelare, men många vet också att det kan låsa sig då man spelar under väldigt stor press. Minsta möjliga misstag skapar hutlösa rubriker.

Inför nattens möte med Ottawa Senators hade Vanek svarat för mänskliga 17 mål på 55 matcher.

Återstår att se om Vanek kan få tyst på kritikerna och vända motgången till framgång. Buffalo är nu uppe på slutspelsplats efter att ha legat sist i början av säsongen. Om man tar sig till slutspel kan Vanek bli lagets absolut viktigaste kugge, där måltjuven har tendensen att stå för de absolut viktigaste målen i de viktigaste mötena. (jw)