onsdag 6 februari 2008



Mueller på väg mot rampljuset
...en ny Shane Doan enligt fansen

NHL
I måndags utsågs han till januari månads rookie. I natt visade han varför. Den 19-årige amerikanen Peter Mueller gjorde sitt andra hat-trick för säsongen när han satte Phoenix Coyotes alla tre mål mot Calgary Flames.

Calgary vände matchen i tredje perioden tack vare två mål av backen Dion Phaneuf och ett av Jarome Iginla, som också satte dit den avgörande straffen till 3-4 - bakom Ilya Bryzgalov.

- Det känns lite bittert. Det är alltid trevligt när ens kedja gör lite poäng, men just nu är de där två poängen som står på spel för laget det viktigaste, sade Mueller till AP.

Drygt 30 matcher återstår av grundserien där man nu laddar inför bortamötet mot Columbus på torsdag.

"Onödiga förluster"

Under februari kommer Phoenix att möta lag som på pappret inte ska behöva bli de absolut svåraste lagen att möta. Ledningen räknar därför med att laget ska kunna plocka många poäng och eventuellt komma några steg närmare slutspel.

Om laget tar de segrar de behöver och klättrar i tabellen, kan man få det psykologiska övertaget man behöver inför fortsättningen. I början av säsongen tog Phoenix många "onödiga" förluster, menar coachen Wayne Gretzky.
- Vi har blivit bättre på bortaplan och kan nu vända matcher. Vi har blivit tuffare att möta och blivit ett mer fruktat lag att möta, säger han på lagets hemsida.

Svenske målvakten Mikael Tellqvist som fått stiga åt sidan i mån för Ilya Bryzgalov, tycker att läget i laget är suveränt.

- Vi är en tajt grupp och sliter för varandra. Jag vet att det låter som en klyscha, men jag har aldrig varit med om maken till sammanhållning och uppoffringar, säger han till Expressen efter slutsignalen. (jw)