söndag 17 februari 2008



NHL vill ha Forsberg
...Chicago erbjuder 11 miljoner

NHL Enligt uppgifter från kanadensiska radiostationen RDS har Chicago erbjudit Peter Forsberg ett kontrakt för resten av säsongen plus ytterligare två år värda 11 miljoner dollar. 

Det är det högsta bud Forsberg fått från någon klubb hittills, enligt samma källa.

Sjätte raka förlusten för Forsbergs gamla gäng Philadelphia kom natten till söndagen mot Montreal. 1-0 vann kanadensarna med och Philadelphia mäktades med att inte göra ett enda mål i matchen.

Flyers har halkat ner till tredje plats i Atlantic division och är efter nattens omgång bara en poäng ovanför slutspelsstrecket i Eastern conference.

Phialdelphias coach John Stevens sa till Canal+ under lördagen, lätt underförstått att man inte är ute efter att kontraktera Peter Forsberg. Utan att man istället siktar på att bygga upp laget med unga spelare och köra på säkra kort.

En liten hint alltså, åt den stort skadebenägna Forsberg, som fortfarande inte vet om foten kommer att hålla för NHL-spel.

Ett namn att bygga laget kring

Chicago har ordentligt med utrymme under lönetaket, till skillnad från exempelvis Philadelphia.

Något som talar emot Chicago, är att laget knappast denna säsong tar sig till slutspelet, plus att ingen vet hur länge Forsberg håller för NHL-spel. Blir det spel säsongen ut eller mer? Forsberg skulle vara ett namn att bygga laget kring om han skulle välja att stanna just två år till förutom den här säsongen.

Flera klubbar är fortfarande intresserade och ett av lagen som ännu inte fått ett nej, och som är intresserade trots coach John Stevens uttalande - är just Philadelphia.

De överiga är Chicago, NY Rangers, Ottawa, Minnesota och Vancouver.

Senaste den 26:e februari då deadline för övergångar infinner sig, vet vi om Forsberg spelar eller inte spelar hockey i NHL. (jw)