måndag 11 februari 2008



Zednik blixtopererad i natt
...Jokinen skridsko skar upp nacken

NHL Nattens NHL handlade enbart om incidenten som ödelade Buffalo Sabres hemmaarena i matchen mot Florida Panthers. Floridas slovak Richard Zednik fick Olli Jokinens ena skridsko mot nacken och fördes i illfart till sjukhus för operation.
- Mina tankar fanns inte på isen, sade en chockad Jokinen direkt efter matchen.

32-årige Zednik, genomgick en lyckad operation - och tillståndet uppges vara stabilt.

Den mycket skrämmande händelsen inträffade med knappt tio minuter kvar av matchen.

Jokinen tacklade Buffalos Clarke MacArthur i högerhörnet av den offensiva zonen. Finländaren tappade samtidigt balansen och när han föll till isen, åkte högerskridskon upp i ansiktshöjd på en intet ont anande Zednik.

Bladet träffade forwarden mot sidan av nacken. Zednik skrinnade med skakiga ben mot Floridas bås, där en av lagets läkare snabbt var framme med en handduk för att stoppa det ymniga blodflödet.

"Hockey liten del av livet"

Matchen stoppades i 15 minuter. Därefter kom beskedet att läkarna på plats i arenan lyckats stoppa blodflödet och att Richard Zednik förts till sjukhus för operation. Efter viss debatt kunde matchen slutföras, men utan någon intensitet på isen.


(Zednik skrinnar av isen)

- Det är väldigt svårt att komma tillbaka och fokusera på ishockey, säger Panthers back Bryan Allen. Hockey är en väldigt liten del av livet när du ser något sådant hända. Det är svårt att bortse från en sådan händelse och bara fortsätta spela, säger han till AP.

- Mina tankar fanns inte på isen. Hade jag själv fått bestämma hade jag följt med honom till sjukhuset, kommenterade en uppriven Olli Jokinen.

Buffalo vann matchen med 5-3, vilket ingen i arenan brydde sig om.

Slovaken Richard Zednik är inne på sin elfte NHL-säsong. Han har gjort 346 poäng (183+163) på 674 matcher för Washington, Montréal, New York Islanders och Florida.

Hur länge Zednik blir borta är dock ännu osäkert. (jw)