tisdag 15 januari 2008



"Cujo" tillbaks mellan stolparna
...den här gången i Calgary

ISHOCKEY Curtis Joseph är NHL-spelare igen. Den 40-årige målvakten skrev under måndagen på ett kontrakt med Calgary Flames som gäller säsongen ut. Kontraktet är enligt Canadian Press värt 1,5 miljoner dollar.

Curtis "Cujo" Joseph återförenas därmed med coachen Mike Keenan. Sist de representerade samma lag var i St. Louis Blues under 90-talet.

Joseph gjorde nyligen comeback i Kanadas tröja under Spengler Cup i Schweiz. Där visade veteranen vägen för Kanada, som slutligen vann hela turneringen.

I Calgary blir det Josephs uppgift att ge förstamålvakten Miikka Kiprusoff mer andrum. Finländaren har startat i 45 av 46 matcher hittills den här säsongen och har emellanåt sett sliten ut.

Curtis Joseph, som även ska ha uppvaktats av New York Rangers, har 913 NHL-matcher bakom sig för St. Louis, Edmonton, Toronto, Detroit och Phoenix, som han representerade förra säsongen.

Han behöver bara ta en seger till för att gå ikapp Terry Sawchuk som den fjärde mest vinstrike målvakten i NHL-historien. I nuläget är Joseph femma med 446 vinster.
(jw & hockeycentralen.se)