lördag 19 januari 2008



Sidney Crosby skadad 
...kan bli borta en månad
 
ISHOCKEY Mardrömsscenariot blev verklighet för Pittsburgh Penguins. I nattens 0-3-förlust mot Tampa Bay Lightning drabbades stjärncentern Sidney Crosby av en allvarlig benskada.
- Det här är något vi måste kämpa oss igenom, suckar Penguins coach Michel Therrien till nhl.com.

Crosby hade just tagit ett avslut mot Johan Holmqvist i Tampa Bay-målet, när han tappade balansen och åkte in i sargen. Farten var inte hög, men Pittsburghstjärnan klämde olyckligt högerbenet mot sargen - där han i en uppenbar smärta lämnade isen.

- När jag såg honom lämna isen fick jag känslan av att skadan var väldigt allvarlig, sade Penguins coach Michel Therrien på presskonferensen efter matchen.

Crosby har diagnostiserats med en så kallad "high ankle sprain". Det innebär en skada på det ligament som för samman smalbenet och lårbenet.

Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury skadades på samma ställe för över en månad sedan och är fortfarande inte tillbaka i spel.

"Lagets hjärta och ledare"

- Han är lagets hjärta och vår ledare. Det kommer att bli oerhört tufft att inte ha honom på isen, men det är något vi måste kämpa oss igenom, konstaterar coach Therrien om Crosbys skada.

Crosby undersöks närmare idag lördag, och helt klart är att han inte följer med laget till kvällens bortamatch i Montreal. Allstar-matchen i Atlanta nästa helg, där Crosby röstades fram som startande spelare för Eastern conference - lär knappast heller bli aktuell.
(jw & nhl.com)