onsdag 16 januari 2008



Säsongen över för Nylander
...operation väntar

ISHOCKEY Han har spelat skadad under en längre tid och nu håller inte längre Michael Nylanders axel. En operation väntar för den svenske veterancentern, som nu troligtvis har spelat klart för den här säsongen.
- Han har visat stort mod, säger Washingtons coach Bruce Brodeau.

I tre veckors tid har Michael Nylander dragits med besvär i muskulaturen i sin vänstra axel - men trots det har han kunnat spela. Fram tills nu, då smärtan till sist har blivit för stor för 35-åringen.

Nu väntar istället en operation och en beräknad frånvaro på tre till sex månader för Nylander - vilket rimligtvis också innebär att hans säsong redan är över.

Nylanders Washington investerade i ett fyraårskontrakt värt nästan 20 miljoner dollar, vid traden från New York Rangers förra året - och har imponerat stort i den amerikanska huvudstaden.

- Jag ger honom högsta betyg för det stora mod han har visat under de här veckorna, då han har spelat tills han bara inte kunde längre, säger Washingtons coach Bruce Brodeua.

Bakom Alexander Ovechkin, är trots allt Nylander lagets bäste poängplockare, med 37 poäng (11+26) på 40 matcher. Mindre smickrande är dock hans plus/minus-statistik på -19 - näst sämst i hela NHL.

Nylander har aldrig tidigare under sin karriär åkt på någon liknande långtidsskada. På meritlistan finns bland annat VM-guld både 1992 och 2006, samt totalt 646 poäng på 848 NHL-matcher.
(jw & hockeysverige.se)