tisdag 29 januari 2008



Selänne gör comeback

...förstärkte Anaheim på måndagen

ISHOCKEY Teemu Selänne har bestämt sig. Den 37-årige finländaren spelar vidare.
- Vi är exalterade över att ha honom tillbaka, säger Ducks general manager Brian Burke på klubbens hemsida.

Ända sedan Teemu Selänne lyfte Stanley Cup-bucklan med Anaheim förra sommaren har spekulationerna varit vilda. Skulle den finländska stjärnan fortsätta sin karriär eller inte?

Efter åtskilliga timmars funderande under veckan som gick, gav den finske veteranen till slut ett positivt besked att karriären fortsätter.

- Efter att ha varit på is nu med Anaheim de senaste veckorna, så har jag känt att passionen för hockeyn kommit tillbaka. Anaheim är det enda laget jag vill spela i och jag är väldigt glad över att få vara tillbaka, säger han på nhl.com.



Selänne gjorde så sent som förra säsongen 48 mål för Ducks och var en av lagets absolut viktigaste spelare i slutspelet. Då bildade han tillsammans med Chris Kunitz och Andy McDonald Anaheims fruktade förstakedja, som satte skräck i vilket försvar som helst.

Selänne, kanske mest känd för sitt fantastiska rookierekord på 76 mål säsongen 1992/93. Han har under 14 NHL-säsonger samlat ihop 540 mål och 1 135 poäng på 1 041 matcher för Winnipeg Jets, Phoenix Coyotes, San José Sharks, Anaheim Ducks och Colorado Avalanche. (jw)