...och Boston tvingade fram en sjunde match

Stanley Cup-slutspelet 08-09

Anaheim Ducks slog Detroit på hemmaplan med 2-1 natten mot onsdagen finsk tid.

Det betyder nu att det blir en sjunde och direkt avgörande tillställning i Detroit på torsdag.

Experter talade för att Detroit lätt nu skulle ro hem serien och gå till conference-final. Men Jonas Hiller och Ducks ville tydligen annat.

Pavel Datsyuk sköt ett skott i slutsekunden som målvakten Hiller räddade med ena axeln - kort därefter rök nästan alla tolv spelare ihop med varandra då slutsignalen ljöd.

Datsyk tog sig an en fight mot självaste Scott Niedermayer.

Minuterna innan hade Johan Franzen reducerat i power play, efter en styrning på Henrik Zetterbergs skott.

Ryan Getzlaf och Corey Perry stod för varsitt mål och assist i matchen.

Boston spelar sjunde avgörande

Boston utjämnade till 3-3 i matchserien efter seger med 4-2 mot ett förvånansvärt blekt Carolina. Nu avgörs det på Bostons hemmaplan på torsdag.

Matchavgörandet blev de två snabba målen som Boston satte i den första perioden. Mark Recchi nätade redan efter 2.01 och backen Steve Montador ökade på till 2-0 tre minuter senare.

- Att nå match sju är en sak. Nu måste vi vara beslutsamma när vi fått chansen, säger Bostons coach Claude Julien till epsn.com

Natten mot torsdag avgörs ödet för Washington och Pittsburgh. 3-3 i matcher, och det känns som att matchserien är helt öppen. Jag tippar på en förlängning och på att Capitals går till final i Eastern conference.