tisdag 12 maj 2009

Sundin och Canucks utslagna
...och Washington kvitterade till 3-3 i matcher
Stanley Cup-slutspelet 08-09

Nu är det bara sju lag kvar i jakten på bucklan. Natten mot tisdag slog Chicago ut Vancouver med 7-5 och 4-2 i matcher i sammandraget.

Patrick Kane stod för ett hattrick i matchen.

Daniel Sedin satte ledningmålet till 4-5 åtta minuter från slutet - men de unga vinnarskallarna i Blackhawks vände på steken totalt och vann till slut med 7-5, efter tre mål inom loppet av sju minuter i den sista perioden.

Något överraskande då det kändes som att Vancouver genom hela serien känts som det starkare laget. Man hade Mattias Öhlund i spelskick igen och bröderna Sedin snurrade upp lite som de ville, och gjorde totalt 20 poäng tillsammans på tio matcher i slutspelet. Mats Sundin stod för åtta (3+5).

- I varje match har vi spelat bra i 50 minuter. Men i de övriga tiominutersperioderna verkade det som om de gjorde drösvis med mål, säger Henrik Sedin till hockeysajten Slam.

Finländaren Sami Salo i Vancouver stod personligen för en mycket bra prestation i slutspelet. 7 poäng på lika många matcher, ökar hans chanser till att få starta i Finlands förstakedja i OS-ishockeyn nästa år.

Defensive specialisten Ossi Väänänen gjorde en nästintill prickfri insats i sina tre framträdanden.

Oviss fortsättning

För Mats Sundin är nu en fortsättningen med ishockeyn ett frågetecken. Personligen tror jag Sundin förlänger med Vancouver ett år till med tanke på OS nästa vår. Sedan är det nog, precis som Peter Forsberg - slutspelat. (Forsberg som jag tror redan bestämt sig för att sluta, men ännu inte meddelat media och fans).

Nattens andra möte slutade med seger för Washington 5-4 efter förlängning mot Pittsburgh. Därmed är det utjämnat i matchserien till 3-3.