lördag 23 maj 2009

"Hawks" med i matchen igen

Chicagos Patrick Sharp gjorde det avgörande målet i nattens (fredagens) 4-3-seger över Detroit. 1.52 i sudden death kom segermålet i Chicago.

Segern innebar en reducering till 1-2 i matcher för Chicago mot de regerande mästarna. Detroit som ledde matchen med 3-0, fick se sig besegrade efter att "Hawks" på ett fenomenalt sätt spelat sig in i matchen igen.

Samuel Påhlsson
(1+1) var matchens lirare enligt mig tillsammans med tvåmålsskytten Patrick Sharp.

På söndag kväll möts lagen åter igen i Chicago.

Pittsburgh och Carolina spelar också de, då match nummer tre ska avgöras i Carolina natten mot söndag.

Sist lagen möttes slutade det med Penguins-seger 7-4, och det kommer att smälla rejält i match tre då Carolina är piskade att vinna för att hålla matchserien vid liv. Pittsburgh leder just nu med 2-0 i matcher.


-------------------------------


Hört runt rinken är att...

...målvakten Cam Ward, Carolina är enligt amerikansk media, säker på att man i år tar sig till final. Trots att man nu ligger under med 0-2 i matcher mot Pittsburgh.

...Carolinas Tuomo Ruutu är småskadad och kanske även missar match tre mot Pittsburgh.

...Jaromir Jagr och Michael Nylander kanske återförenas i KHL nästa säsong, sedan succén i NY Rangers för ett par säsonger sedan. Det är i alla fall klubbägarens största önskan i KHL-klubben Omsk. Ett rykte och önksemål jag tror kan komma att bli verklighet. Om nu inte Jagr bestämmer sig för en comeback i NHL, och Nylander bestämmer sig för en fortsättning i sin nuvarande klubb Washington.

...NHL-veteranen och tjecken Bobby Holik, 38, lägger grillorna på hyllan. Två Stanley Cup-titlar och 1314 NHL-matcher senare väljer han nu familjelivet framför hockeyn. New Jersey blev hans sista klubbadress.

...tränaren Mike Keenan har äntligen fått sparken från Calgary! Med det spelarmaterial man har ska man vara bland de fyra bästa i NHL varje säsong. Hoppas man nu får fart på maskineriet säsongen 09-10!