torsdag 13 september 2007

EM-kval - 0-0 kunde varit seger

Finland lyckades inte spräcka nollan mot Polen på ett fullsatt Olympiastadion i Helsingfors. 0-0 mot tabellettan kunde varit seger efter Alexei Eremenko jr:s stolpträff i den 70:e matchminuten. Daniel Sjölund fick också han ett ypperligt läge att avgöra matchen tio minuter ifrån slutet, då han tog ner bollen och satte iväg ett pressat skott som en polsk panna tog hand om.
- Jag var säker på att det skulle bli mål där, sade Sjölund som var en de piggaste i ett tappert Finland.

Finland har nu allt i sina egna händer där seger i de tre återstående matcherna skulle betyda EM-slutspel. Azerbajdzjan ska bli en enkel uppgift. Belgien och Portugal desto svårare. Men klarar Finland verkligen av att ta poäng mot dessa två lag - på bortaplan?

– 0-0 betyder att vi fick lite mera att göra igen, konstaterade tränaren Roy Hodgson till Hufvudstadsbladet.

Frankrike föll

Skottland skrällde rejält då man bortabesegrade Frankrike med 1-0. Därmed leder skottarna grupp B, medan Frankrike halkar ner till tredjeplatsen.

England i sin tur imponerade stort hemma på Wembley då man besegrade Ryssland med 3-0. Anfallsstjärnan Michael Owen är tillbaka i storform och stod för två mål i den första halvleken. Målen fick ett fullsatt stadion att brista ut i nationalsång minuten före pausvilan.

Rio Ferdinand satte sedan dit trean i andra halvlek efter en läcker klackfint och skott. Detta var hans första landslagsmål på fem år.