måndag 3 september 2007



Helgens sport i korthet:




Rally-VM

Marcus Grönholm leder nu på totala 90 poäng före fransmannen och huvudkonkurrenten Sebastian Loeb efter en inte minst sagt knapp seger Nya Zeelands VM-rally. Grönholm var 0,3 sekunder före fransmannen i mål. 

Ställningen i VM-sammandraget (11/16 tävlingar)
1. Marcus Grönholm, FIN, 90
2. Sebastien Loeb, FRA, 80
3. Mikko Hirvonen, FIN, 69
4. Daniel Sordo, ESP, 31
5. Petter Solberg, NOR, 31
6. Henning Solberg, NOR, 28



Ishockey - NHL


Teemu Selänne har ännu inte bestämt sig. Tillsammans med familjen har han nu rest iväg till Kalifornien för att fundera vidare. Anaheim Ducks har gett både Selänne och Scott Niedermayer tid fram till månadsskiftet, att fundera över fortsatt spel i klubben.
- Det är ett svårt beslut, det ligger på 50-50, sade Selänne i slutet av augusti till Yle-sporten.



Fotboll - Veikkausliiga


Anfallaren David Carlsson stod för ett hat-trick då IFK Mariehamn två gånger om vände ett underläge till seger med 4-2 över FC Viikingit i söndagens ödesmatch i Mariehamn.
– Vi ser starka ut och har mycket kraft att ta av. Vi fick inte ut allt under sommaren och har nu inte förlorat på fem matcher. Vi kan bara öka nu, sade David Carlsson till Ålandstidningen.

Mitt personliga tips för IFK Mariehamn kanske går in. (Medelmåttlig start, bedrövligt mitt i säsongen och bra avslutning) IFK har nu inte förlorat på fem matcher, där åtta matcher återstår av säsongen.