torsdag 20 september 2007



Fotboll - Första omgången avklarad
...Champions League

Hela den första omgången är nu avklarad i årets Champions League. Onsdagens matcher bjöd på några absoluta höjdare, där vi bland annat fick se Barcelona köra över Lyon retfullt enkelt med 3-0. Med Ronaldinho, Henry, Messi på topp, understödda av Xavi och Deco på topp - gör Barcelona till världens kanske världens starkaste vapen, i anfallsväg.

Under tisdagen bjöds fotbollsvärlden på en av de större knallarna, då norska Rosenborg fick med sig 1-1 borta mot giganten Chelsea.

Nästa stora knall kom bara ett dygn senare då det engelska storlagets tränare, portugisen José Mourinho meddelade att han avgått.

Hade kontrakt till 2010

Tidigare i år sa Mourinho att han inte hade några planer på att avgå från Chelsea, utan skulle vara kvar tills 2010 då hans kontrakt gick ut. Det enda som skulle få honom att lämna klubben var ifall man skulle sparka honom.

Mourinho vann två Premier League-titlar, två Ligacup- och en FA-cuptitel med Chelsea. Där Champions League-titeln var det enda som fanns kvar att vinna. En titel han tidigare vunnit med Porto - just den titlen som fick Chelsea att värva Mourinho.

51-årig israel tar över

Det blir alltså Chelseas fotbollsdirektör Avram Grant som tar över tränarrollen i klubben. Chelsea har dock inte bekräftat att Grant blir tränare.

Israelen Grant, som är nära vän med Chelseas ägare Roman Abramovitj, kom till klubben i somras. Han har varit Israels förbundskapten och har också tränat Maccabi Haifa och Maccabi Tel Aviv.

SVT Sports fotbollsexpert Thomas Wernerson är överraskad över Chelseas beslut att låta José Mourinho lämna klubben.

- Man har ju förstått att det gnisslat mellan Abramovitj och Mourinho, men jag trodde nog att de sportsliga framgångarna skulle väga över till hans fördel, sade Wernerson.




Första omgången av Champions League 2007-2008

onsdag 19.9

Grupp E:
Barcelona - Lyon 3-0
Rangers - Stuttgart 2-1

Grupp F:
Roma - Dynamo Kiev 2-0
Sporting - Man United 0-1

Grupp G:
Fenerbahce - Inter 1-0
PSV - CSKA Moskva 2-1

Grupp H:
Arsenal - Sevilla 3-0
Slavia Prag - Steaua Bukarest 2-1

tisdag 18.9

Grupp A:
Porto - Liverpool 1-1
Marseille - Besiktas 2-0

Grupp B:
Chelsea - Rosenborg 1-1
Schalke 04 - Valencia 0-1

Grupp C:
Olympiakos - Lazio 1-1
Real Madrid - Werder Bremen 2-1

Grupp D:
Milan - Benfica 2-1
Shakhtar - Celtic 2-0