fredag 7 september 2007



EM-kval - Finland nära EM

Grupp A är jämn, där Finland i nuläget har alla möjligheter att nå EM. De kommande två ödesmatcherna mot Serbien på lördag och Polen på onsdag, avgör i största sannolikhet om Finland kvalar in till ett EM-slutspel eller inte. Två förluster, gör att Finland blir piskade att vinna i den sista kvalmatchen mot Portugal på bortaplan i november. Det scenariot vill man inte se fram emot.

Zlatan är redo

Sverige kan vara desto mer lugnare då man möter Danmark hemma på lördag. 18 inspelade poäng och gruppetta. Danmark i sin tur måste vinna alla resterande matcher för att nå ett EM-slutspel, där Sverige väntar på bortaplan i morgon. Uppgiften där känns övermäktig för danskarna.

I det svenska landslaget verkar dock läget vara lugnt trots Ljungbergs och Isakssons skadebeskymmer. Tyngden läggs istället på att Zlatan Ibrahimovic inte gjort mål på 694 dagar, vilken "överraskning".

Två mål i ligan sist, hur känns formen?
- Det kändes bra och det känns bra i kroppen. Ljumsken är lite sargad efter matcherna, men under match är det inget problem. Jag fortsätter att träna upp ljumskarna och de blir ännu starkare, sade Zlatan till Expressen.
- Om inte jag gör mål, så jag gör någon annan det, fortsatte han.

McClarens England i kris?

England är nära att missa ett EM-slutspel. Steve McClarens ledning är ifrågasatt, och sanningen är faktiskt om man klarar av att reda ut det här. Skador i truppen stör och pressen är oerhörd, på många sätt. Tre poäng mot Israel på lördag är det enda som gäller.