torsdag 27 september 2007

Serie A - Glödhet Zlatan toppar skytteligan

Inter slog Sampdoria med 3-0 under onsdagskvällen där Zlatan Ibrahimovic både gjorde 1-0 och 2-0.

Den svenska anfallaren bildade anfallspar med Hernan Crespo och inledde målskyttet på ett regnigt San Siro i 23:e minuten. En kanonträff med vänstern strax utanför straffområdet satte San Siro i gungning.

2-0-målet i 59:e minuten föregicks av ett konstnummer, där Ibrahimovic vände bort hela Sampdoriaförsvaret - och avslutade iskallt.

Ibrahimovic fick stående ovationer då han byttes ut i 63:e minuten.

De bägge målen gör nu att han toppar skytteligan på sex mål tillsammans med formstarke Juventus-anfallaren David Trezeuget.

De förstå-sig-påare som påstod att Zlatans spikraka utvecklingskurva uppåt var över vid 2005 i Juventus - blir nu tvungna att ta sig en funderare.