onsdag 5 september 2007



NHL - Ett år till för Roenick

Han bekräftade i somras att karriären var över - att han hade gjort sin sista säsong.

Nu har Jeremy "Styles" Roenick skrivit på ett ettårskontrakt med San Jose Sharks. "Styles" har han blivit kallad för sitt modemedvetande och egna kollektion av t-shirts. Passande, eftersom Sharks klassas som en av ligans mer exklusiva klubbar. 

Tror personligen Roenick suktar efter drömgränsen på 500 mål, då han hittills stått för 495 mål under sin 18 säsonger långa proffskarriär. Bara två Amerikaner är bättre i nuläget med mest gjorda mål genom tiderna - Mike Modano (507) och Joe Mullen (502).

NHL-lagen inleder sina träningsläger först om en dryg vecka, men i de flesta städer anordnar spelarna egna träningspass på is i slutet av augusti och början av september. Bara för att komma väl förberedda till testerna och de första ispassen med sina klubbar, då "training-campen" drar igång.

Näste Koivu

Finländaren Petri Kontiola minns ni säkert från VM i våras. Han hoppade in i finalen och gjorde mål efter att ha blivit bänkad i förmån för influgna NHL-spelare. Han klassades som finlands näste Saku Koivu i eftersnacken.

Chicago är hans nya adress denna säsong.

Training-campen där NHL-lagen gallrar sina spelare inför den kommande säsongen, ska inte vara några problem för Kontiola. Den mest aktuella frågan är om han ska spela i första eller andra kedjan, enligt NHL-rykten.