måndag 24 september 2007



NHL - Rangers förväntas till stordåd

Med två veckor kvar tills säsongsstarten är nu träningsmatcherna i full gång i NHL. Laguppställningarna börjar bli spikade och spelarna laddade.

Scott Gomez och Chris Drury i New York Rangers har stora förväntningar på sig, där man tillsammans med storstjärnan Jaromir Jagr förväntas gå långt denna säsong. Tack vare Gomez och Drury anser man sig nu ha två kedjor i världklass som kan föra laget långt i slutspelet, där också Henrik Lundqvist förväntas till stordåd.

Det pratas om Stanley Cup-seger och att Rangers inte varit så här bra på många år. Svenska centern Michael Nylander får en gång bevis på hur pass underskattad han är i NHL, då han förra året tillsammans med Jaromir Jagr ingick i en av NHL:s poängmässigt mest produktiva kedja. Bara Ottawas superkedja Alfredsson, Spezza, Heatley var bättre. Nylander spelar den här säsongen i Washington Capitals.   

Inget besked

Ämnet "Selänne" pågår fortfarande för fullt. Ingen Teemu har synts till den närmaste tiden där nu många nu tar det som ett bevis på att han lägger av.

Ett annat lite oväntat besked kom igår då det blev klart att den 27-årige finländske landslagsbacken Ossi Väänänen fortsätter sin karriär i Djurgårdens IF i Elitserien. Väänänen med sammanlagt 447 NHL-matcher på sitt konto, har skrivit på för ett så kallat "artistkontrakt" som tillåter Väänänen att maximalt representera Djurgården i sex månader.


Träningsmatcher söndag, resultat:

Montreal - Boston 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)

St. Louis - Chicago 3-4 (1-1, 1-3, 1-0)

Buffalo - Columbus 3-2 s.d. (0-1, 1-0, 1-1, 1-0)

Anaheim - Vancouver 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)