tisdag 22 april 2008


Ett år äldre – ett år mättare

NHL Regerande Stanley cup-mästarna Anaheim Ducks åkte natten till måndagen ut i NHL-slutspelet, och Dallas Stars tog för första gången på fem år sig vidare till den andra omgången. Texaslaget hade hemmaplan och publikstödet. Siffrorna rann iväg på slutet till Dallas fördel, och man kunde till slut vinna med klara 4-1. Mike Modano fastställde slutresultatet i tom bur minuten från slutet.

Efter två spelade perioder ledde dock gästerna genom mål av Corey Perry – och målchanser var inte fattiga. Teemu Selänne försökte, Ryan Getzlaf likaså – men Marty Turco i Dallas-buren var out-standing.

Ett år mättare

Nu väntar antingen Calgary, San Jose eller Colorado i kvartsfinalen för Dallas.

För Anaheim väntar vila och semester, där redan general manager Brian Burke börjat fundera på nästa års laguppställning.

I det stora hela var Anaheim ett år äldre, och ett år mättare. Vinnarskallen fanns inte där och laget var stundtals oförväntat lojt i matchserien mot Dallas. Vad som händer i Anaheim till nästa säsong, kommer att bli en populär fråga den närmaste månaden. Stannar Todd Bertuzzi, hur blir det med Doug Weight? Fortsätter Teemu Selänne ett år till? Vem ska fylla platserna i anfallet om dessa tre försvinner? Scott Niedermayer - har han fått nog nu?

En intressant lågsäsong väntar med andra ord.

Kan gå hela vägen

För Dallas väntar nu ett intressant slutspel, och laget siktar på att gå hela vägen.
– Det vore enkelt att känna oss nöjda nu men det är vi inte säger Marty Turco till AP.

Sett på förhand innan åttondelsfinalerna så var Anaheim en av huvudfavoriterna, ett lag Dallas nu slog ut, vilket nu gör att man mycket väl kan gå hela vägen i år.

Personligen tror jag att huvudfavoriten Detroit inte räcker till för att nå en final i år. Samma sak gäller San Jose, som är på väg att åka ut mot Calgary & Miikka Kiprusoff.

Nu väntar några dagars vila för spelarna i Dallas, innan det riktiga allvaret börjat senare denna vecka, då kvartsfinalsomgångarna inleds. Där åtta lag ställs på benen i fyra olika matchserier.