torsdag 10 april 2008

Kiprusoff bäst i slutspelspremiären
...och Pittsburgh kopplade greppet direkt

NHL Miikka Kiprusoffs stal showen då Calgary stod för slutspelets första skräll i nattens slutspelspremiärer. Finländaren räddade 37 av 39 skott, då en av favoriterna till Stanley cup-titeln San José, besegrades med 3-2 på bortaplan.

Veterancentern Stephane Yelle hade inte gjort mål sedan den 22 januari inför nattens möte. Det blev två mål i matchen där det andra målet blev matchavgörande, då han sent i den andra perioden satte 3-1 till sitt Calgary.

- Man behöver studsarna och man behöver lite tur. Det är nyckeln till framgång i ett slutspel, sade Yelle direkt efter matchen till den amerikanska sportkanalen NASN.

Rangers bäst i New York

New York Rangers slog New Jersey med 4-1 på bortais i den första åttondelsfinalen. Henrik Lundqvist stod för en stabil insats, och förre Devils-spelaren Scott Gomez noterades för tre assists.

-Det är slutspel, det spelar ingen roll vem man möter. Det var inga speciella känslor, sade Gomez till NASN.

Sakic matchhjälte

Colorado slog Minnesota med 3-2, efter att Joe Sakic elva minuter in i förlängningen satt dit segermålet.

I Pittsburgh såg det stundtals ut som att Penguins körde på halvfart, då man enkelt vann mot Ottawa med 4-0.
- Vi hade en chans att komma tillbaka men vi kunde bara inte göra mål, suckade tränaren Bryan Murray.

Eastern & Western conference, kvartsfinal 1:7

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)
1-0 G. Roberts 1.08 (G. Laraque, M. Talbot)
2-0 P. Sykora 12.28 (E. Malkin)
3-0 E. Malkin 53.58 (R. Malone, R. Whitney)
4-0 G. Roberts 58.25 (M. Hossa, E. Malkin) pp.