tisdag 1 april 2008


Jagr målskytt mot Pittsburgh
...Rangers ett steg närmare slutspel

NHL Jaromir Jagr blev målskytt tillsammans med Chris Drury, i 2-1 segern över Pittsburgh natten till tisdagen. New York Rangers är nu ytterst nära att säkra en slutspelsplats. Henrik Lundqvist blev nattens hjälte då han räddade samtliga skott i förlängningen, i en förlängning där Drury stod för det avgörandet målet.

Lundqvist anser dock att slutspelsplatsen ännu inte är klar, och att laget måste fortsätta jobba för att man ska ta sig dit.
- Vi är fortfarande nära nionde plats, säger Lundqvist.

Rangers är nu uppe i 93 poäng, fem före niondeplacerade Washington. New York-laget är nu femma i den östra konferensen på samma poäng som New Jersey Devils.

Talbot ende målskytt

Det enda målet Lundqvist släppte in kom halvvägs in i den tredje perioden, från energiske Maxime Talbot på passning av Ryan Malone. Ett mål för Pittsburgh trots att laget hade superkedjan med Marian Hossa, Evgeni Malkin och Sidney Crosby inne på isen större delen av matchen. Henrik Lundqvist satte dock stopp för det mesta.

Rangers möter New York Islanders på torsdag och fredag. Sedan avslutar laget grundserien att möta sin rival, New Jersey Devils - i den sista omgången på söndag kväll.