fredag 11 april 2008


Krönika: 
"Ducks måste visa vem som bestämmer"


Utvisningarna dödade Anaheim i det första mötet mot Dallas. Fyra insläppta mål visar var problemet befann sig. Problemet kommer man att rätta till inför match två. Chris Pronger och Scott Niedermayer påpekade bägge samma sak då de intervjuades efter den första kvartsfinalen.
– Vi spelade utan disciplin – var svaret från lagets lysande stjärnor.

Ett annat problem jag tidigare påpekat är anfallsspelet och traden av Doug Weight. Då Andy McDonald försvann till St Louis i utbyte mot just Weight, uppstod många reaktioner bland fans och media. Weight spelade inte i nattens möte mot Dallas på grund av skada - och han skulle ha behövts i anfallet.

Weight håller NHL-klass, helt klart, och är en av ligans bästa passningsspelare genom tiderna. Men jag befarar att han inte kommer att hinna komma in i den centerroll och kedjekemi som behövs, för att laget ska kunna bli vassare framåt. Att ersätta kemin McDonald hade med sina anfallskolleger, Selänne och Kunitz - under förra årets slutspel, kan bli ett näst intill omöjligt uppdrag.

Målskytten Corey Perry går också han fortfarande skadedrabbad. Gör han det en längre tid till kan det bli ett bittert slut i slutspelet för den unge kanadensaren. Perry är en född målskytt och en spelare som behövs i anfallet för att kedjorna ska bli kompletta. Med Perry och Weight tillbaka i anfallet, kommer laget att bli betydligt farligare framåt.

Teemu Selänne och Ryan Getzlaf har förstås mycket press på sig, men är också de som behöver tända de övriga i anfallet med sitt uppoffrande spel.

Skärper Ducks till sig med de onödiga utvisningarna och anfallsspelet, kan man mycket väl sno åt sig några segrar av stjärnorna i Dallas. Segerreceptet blir också att försöka hitta den där rätta fighter-instinkten man hade förra säsongen - då man ordagrant manglade ner allt i sin väg, vilket till slut ledde till lagets första Stanley cup-titel.

Något i den stilen, vill jag se - i år igen.