onsdag 2 april 2008


Turris klar för Phoenix

NHL Phoenix som missar slutspelet även i år, har nu börjat rusta inför nästa säsong. Kyle Turris ansluter till laget redan den här veckan. Den talangfulle centern är nu alltså redo för en debut i NHL. Kanadensaren vann JVM-guld med Kanada i julas.

På tisdagen skrev alltså 18-åringen under ett treårskontrakt med Phoenix Coyotes, klubben som draftade honom som tredje spelare bakom Pat Kane (Chicago) och James van Riemsdyk (Philadelphia) förra sommaren.

Tanken är att Turris, som närmast kommer från University of Wisconsin, ska spela de tre sista grundseriematcherna för Phoenix.

- Han är en väldigt talangfull spelare och en viktig del av vår framtid. Genom att släppa in honom i laget hoppas vi kunna ge honom värdefull erfarenhet till nästa säsong, skiver Phoenix general manager Don Maloney i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

I och med kontrakterandet av Turris kommer Phoenix att ha sina de senaste förstaval i laguppställningen under säsongsavslutningen. Sedan tidigare har laget även Peter Mueller (draftad som 8:a 2006) och Martin Hanzal (draftad som 17:e man 2005).

Turris svarade för elva mål och 35 poäng på 36 matcher under sin första säsongen i den amerikanska collegehockeyn.